
4 μεγάλες ώριμες τομάτες ή 8 μεγάλες κόκκινες γλυκιές πιπεριές.
8 κουταλιές της σούπας γλυκό τραχανά ή πλιγούρι.
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες.
4 φέτες άπαχο ζαμπόν πολύ ψιλοκομμένο.
½ φλιτζάνι σπόρους κουκουναριού.
½ ματσάκι πολύ ψιλοκομμένο δυόσμο.
Αλάτι και πιπέρι.

1) Πλένουμε πάρα πολύ καλά τις τομάτες ή τις πιπεριές και αφαιρούμε τα "καπάκια" τους. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές καθώς και τις μεμβράνες τους. Αφαιρούμε με ένα κουταλάκι την σάρκα από τις τομάτες και την περνάμε από τον τρίφτη (την σάρκα). Τη ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον τραχανά ή το πλιγούρι, το μισό ελαιόλαδο, τις σταφίδες, το ζαμπόν, το κουκουνάρι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
2) Γεμίζουμε με το μείγμα τις τομάτες ή τις πιπεριές και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Κλείνουμε τα λαχανικά με τα "καπάκια" τους και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 200° C, μέχρι να ροδίσουν καλά τα λαχανικά που γεμίσαμε, προσθέτοντας στο ταψί λίγο νερό.
3) Σερβίρουμε το φαγητό κρύο ή χλιαρό.
2) Γεμίζουμε με το μείγμα τις τομάτες ή τις πιπεριές και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Κλείνουμε τα λαχανικά με τα "καπάκια" τους και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 200° C, μέχρι να ροδίσουν καλά τα λαχανικά που γεμίσαμε, προσθέτοντας στο ταψί λίγο νερό.
3) Σερβίρουμε το φαγητό κρύο ή χλιαρό.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…