
300 ml γάλα.
500 ml κρέμα γάλακτος.
100 Γρ. ζάχαρη.
14 κρόκους αυγών.
3 λοβούς βανίλιας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ.
250 Γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια.
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος.

1) Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με μια κουταλιά ζάχαρη, χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση. Χαράζουμε τους λοβούς της βανίλιας κατά μήκος. Αφαιρούμε τα σποράκια και τα προσθέτουμε στο γάλα, μαζί με τους άδειους λοβούς.
2) Εν τω ματαξύ σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να ετοιμάσουμε ανοιχτόχρωμο, κολλώδες μείγμα.
3) Μόλις το γάλα κάψει, χωρίς όμως να κοχλάσει, ρίχνουμε το 1/3 της ποσότητας στο μπολ με τους κρόκους, χτυπώντας καλά με το σύρμα. Μεταφέρουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα. Το μείγμα πρέπει να δέσει ελαφρά και να σκεπάζει ομοιόμορφα το πίσω μέρος της κουτάλας.
4) Όταν το μείγμα αποκτήσει αυτή ακριβώς την σύσταση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και το περνάμε από μια λεπτή σήτα για να αποκτήσει βελούδινη υφή. Το μεταφέρουμε σε παγωτομηχανή και το παγώνουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
5) Αν τώρα δεν έχουμε μηχανή, η κρέμα αυτή παγώνει μόνο σε πολύ ρηχό δοχείο, τοποθετημένο για 12 ώρες στην κατάψυξη. Μόλις στερεοποιηθεί εντελώς, βουτάμε το δοχείο για 2 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και ξεφορμάρουμε αμέσως την παγωμένη κρέμα. Την κόβουμε γρήγορα σε μακρόστενα κομμάτια που τα βουτάμε αμέσως για ελάχιστα δευτερόλεπτα στην κουβερτούρα, την οποία φυσικά έχουμε λιώσει μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα.
6) Τοποθετούμε τα «ντυμένα» κομμάτια σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ½ ώρες πριν τα σερβίρουμε.
2) Εν τω ματαξύ σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να ετοιμάσουμε ανοιχτόχρωμο, κολλώδες μείγμα.
3) Μόλις το γάλα κάψει, χωρίς όμως να κοχλάσει, ρίχνουμε το 1/3 της ποσότητας στο μπολ με τους κρόκους, χτυπώντας καλά με το σύρμα. Μεταφέρουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα. Το μείγμα πρέπει να δέσει ελαφρά και να σκεπάζει ομοιόμορφα το πίσω μέρος της κουτάλας.
4) Όταν το μείγμα αποκτήσει αυτή ακριβώς την σύσταση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και το περνάμε από μια λεπτή σήτα για να αποκτήσει βελούδινη υφή. Το μεταφέρουμε σε παγωτομηχανή και το παγώνουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
5) Αν τώρα δεν έχουμε μηχανή, η κρέμα αυτή παγώνει μόνο σε πολύ ρηχό δοχείο, τοποθετημένο για 12 ώρες στην κατάψυξη. Μόλις στερεοποιηθεί εντελώς, βουτάμε το δοχείο για 2 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και ξεφορμάρουμε αμέσως την παγωμένη κρέμα. Την κόβουμε γρήγορα σε μακρόστενα κομμάτια που τα βουτάμε αμέσως για ελάχιστα δευτερόλεπτα στην κουβερτούρα, την οποία φυσικά έχουμε λιώσει μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα.
6) Τοποθετούμε τα «ντυμένα» κομμάτια σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ½ ώρες πριν τα σερβίρουμε.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…