
½ κιλό ρύζι.
Λίγο αλάτι.
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
50 Γρ. βούτυρο.
1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο σπανάκι.
1 φακελάκι σάλτσα "ναπολιτάνα", φτιαγμένη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Λίγη ζαφορά.

1) Πλένετε το ρύζι και το ρίχνετε σε νερό που βράζει με λίγο αλάτι και με τον χυμό λεμονιού. Το βράζετε 15 λεπτά περίπου και το στραγγίζετε. Το χωρίζετε σε 3 μέρη.
2) Σοτάρετε με βούτυρο το σπανάκι, προσθέτετε λίγο αλάτι και αναμειγνύετε με το πρώτο μέρος του ρυζιού. Στο δεύτερο μέρος του ρυζιού προσθέτετε 2-3 κουταλιές σάλτσα "ναπολιτάνα" και στο ρύζι που έμεινε λίγο ζαφορά, αφού το ζεστάνετε με βούτυρο και το βράσετε σε μερικές κουταλιές νερό. Μοιράζετε την μπεσαμέλ στα 3 και την ανακατεύετε με τα 3 χρωματιστά ρύζια.
3) Βάζετε το ρύζι σε σειρές μέσα σε φόρμα, το ψήνετε 6-7 λεπτά και το διατηρείτε ζεστό σε μπεν μαρί ή σε χλιαρό φούρνο. Το σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα "ναπολιτάνα".
2) Σοτάρετε με βούτυρο το σπανάκι, προσθέτετε λίγο αλάτι και αναμειγνύετε με το πρώτο μέρος του ρυζιού. Στο δεύτερο μέρος του ρυζιού προσθέτετε 2-3 κουταλιές σάλτσα "ναπολιτάνα" και στο ρύζι που έμεινε λίγο ζαφορά, αφού το ζεστάνετε με βούτυρο και το βράσετε σε μερικές κουταλιές νερό. Μοιράζετε την μπεσαμέλ στα 3 και την ανακατεύετε με τα 3 χρωματιστά ρύζια.
3) Βάζετε το ρύζι σε σειρές μέσα σε φόρμα, το ψήνετε 6-7 λεπτά και το διατηρείτε ζεστό σε μπεν μαρί ή σε χλιαρό φούρνο. Το σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα "ναπολιτάνα".

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…