* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΣΑΛΤΣΑ ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ

½ κουταλιά του γλυκού σπόρους κύμινου.
2 κουταλιές της σούπας σπόρους κολίανδρου.
4 ξυλάκια κανέλας.
12 σπόρους πράσινου κάρδαμου κοπανισμένους.
10 γαρυφαλλόκαρφια.
½ κεφαλάκιι μοσχοκάρυδο, τριμμένο.
4 ανθούς μοσχοκάρυδο.
1 κουταλιά της σούπας ολόκληρους σπόρους από μαύρο πιπέρι.
4 σπόρους γλυκάνισο.
5 φύλλα δάφνης.
1 κουταλιά του γλυκού σκόνη τσίλι.
2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα.
2 κουταλιές του γλυκού τριμμένα κούρκουμα.
1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο κολίανδρο.
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι.
4 λιωμένες σκελίδες σκόρδο.
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ.
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
125 Γρ. λιωμένο βούτυρο.
1) Ετοιμάζουμε την σάλτσα, ρίχνοντας όλα τα υλικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς όμως λάδι ή βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σκορπίσουν το έντονο άρωμα τους.
2) Αποσύρουμε από την φωτιάκαι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
3) Περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ για να γίνει σκόνη και το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την σκόνη τσίλι, την πάρικα, τα κούρκουμα, το κολίανδρο, το αλάτι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού και το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ μα πάρα πολύ καλά, ώστε να ετοιμάσουμε πάστα.
* Με την πάστα αυτή μπορούμε να αλείψουμε τα θαλασσινά.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic