* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ ΤΟΥΡΣΙ

ΓΙΑ 2 ΜΕΤΡΙΑ ΒΑΖΑ.
1 κιλό κουμ κουάτ.
1 φλιτζάνι του τσαγιού χοντρό θαλασσινό αλάτι ή και περισσότερο αν είναι απαραίτητο.
2-3 φύλλα δάφνης.
2 ξυλάκια κανέλας.
2 γαρίφαλα.
16 κόκους μαύρο πιπέρι.
3-4 λεμόνια για τον χυμό τους.
1) Τρυπάτε κάθε κουμ κουάτ σε δύο σημεία με μια βελόνα. Τα βάζετε σε ένα μπολ και τους ρίχνετε 1-2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Τα αφήνετε για 1 ώρα περίπου.
2) Μεταφέρετε τα κουμ κουάτ σε καθαρά βάζα και τα πιέζετε για να "καθίσουν" σφιχτά μέσα στο βάζο. Ενδιάμεσα τοποθετούμε την δάφνη, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τους κόκκους του πιπεριού. Ρίχνετε από 1 κουταλιά της σούπας αλάτι στο κάθε βάζο και προσθέτετε το χυμό των λεμονιών.
3) Σφραγίζετε τα βάζα και τα φυλάσσετε σσε σκοτεινό και δροσερό μέρος 4-5 εβδομάδες. Κατά διαστήματα τα ανακινείτε με ζωηρές κινήσεις.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τι άλλο θα μπορούσα να σερβίρω το τουρσί, ή που αλλού θα μπορούσα να το προσθέσω; Μέχρι τώρα μόνο φρέσκο και γλυκό το καταναλώνουμε εδώ στη βόρεια Κρήτη που βρίσκομαι.Ευχαριστώ

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic