* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΕΡΙΝ

undefined
undefined
½ κιλό σπανάκι.
400 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες.
4 κρόκοι & 3 ασπράδια αυγών.
6 κ.σ.γραβιέρα.
3 κ.σ. γαλέτα.
1 σκελίδα σκόρδου.
1 κ.σ.βούτυρο.
Λίγο λάδι για το σωτάρισμα.
Αλατοπίπερο.
½ δόση μπεσαμέλ χωρίς αυγά.
1) Αλατίζετε και βράζετε το σπανάκι 6-10' με το νερό του. Στραγγίζετε, αφήνετε να ξρυώσουν και το στίβετε.
2) Σωτάρετε τα καρότα για 10' σε ένα τηγάνι όπου πρώτα έχετε αφήσει να ζεσταθεί αρκετά το λάδι με το σκόρδο, προσθέτοντας αν είναι απαραίτητο λίγο νερό. Μόλις ψηθούν τα καρότα, αφαιρείτε το σκόρδο, ρίχνετε λίγο αλάτι και τα αφήνετε να κρυώσουν.
3) Πολτοποιείτε το σπανάκι και τα καρότα χωριστά το καθένα. Βάζετε το πολτό των καρότων σε ένα κατσαρολάκι με το μισό βούτυρο και τον αφήνετε να απορροφήσει τα υγρά του.
4) Στο μεταξύ, ρίχνετε στο πολτό του σπανακιού το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε. Ρίχνετε αλατοπίπερο και στα δύο μίγματα και ενσωματώνετε στο καθένα τη μπεσαμέλ, τη γραβιέρα, τη φρυγανιά, τους κρόκους και ανακατεύετε.
5) Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα. Στη συνέχεια, τη χωρίζετε στη μέση και την ενσωματώνετε στα δύο μίγματα.
6) Απλώνετε εναλλάξ με ένα κουτάλι τα μίγματα από το σπανάκι και τα καρότα μέσα σε φόρμα ενός λίτρου βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με φρυγανιά . Ψήνετε την τερίν σε μπεν μαρί (τοποθετείτε τη φόρμα σε ένα ταψί με ζεστό νερό) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° περίπου. Ξεφορμάρετε, αφού κρυώσει με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic