1 πακέτο φύλλο κρούστας.
300 Γρ. φέτα.
300 Γρ. έμενταλ τριμμένο.
150 Γρ. παρμεζάνα.
250 Γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο.
150 Γρ. φρέσκο βούτυρο για τα φύλλα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ.
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
1 ½ ποτήρι ζεστό γάλα (φρέσκο).
2 αυγά.
Αλάτι και πιπέρι.
Μοσχοκάρυδο.
300 Γρ. φέτα.
300 Γρ. έμενταλ τριμμένο.
150 Γρ. παρμεζάνα.
250 Γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο.
150 Γρ. φρέσκο βούτυρο για τα φύλλα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ.
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
1 ½ ποτήρι ζεστό γάλα (φρέσκο).
2 αυγά.
Αλάτι και πιπέρι.
Μοσχοκάρυδο.
1) Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και το αλεύρι, ζεσταίνετε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής, ξανθός πολτός. Ρίχνετε το ζεστό γάλα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Βγάζετε από την φωτιά και ρίχνετε μέσα ελάχιστο ή και καθόλου αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά και ρίχνετε τα αυγά. Δουλεύετε μέχρι να ενσωματωθούν και προσθέτετε τα τυριά και το ζαμπόν.
2) Απλώνετε 3 φύλλα σε ένα ταψί, αφού τα αλείψετε ένα-ένα με λάδι. Ρίχνετε την γέμιση και σκεπάζετε την τυρόπιτα με άλλα 3 φύλλα. Χαράζετε σε μερίδες και ψήνετε στους 170°° C για 1 ώρα και μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και πάνω αλλά και κάτω.
3) Σερβίρετε την ζαμπονοτυρόπιτα ζεστή, κομμένη σε κομμάτια.
2) Απλώνετε 3 φύλλα σε ένα ταψί, αφού τα αλείψετε ένα-ένα με λάδι. Ρίχνετε την γέμιση και σκεπάζετε την τυρόπιτα με άλλα 3 φύλλα. Χαράζετε σε μερίδες και ψήνετε στους 170°° C για 1 ώρα και μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και πάνω αλλά και κάτω.
3) Σερβίρετε την ζαμπονοτυρόπιτα ζεστή, κομμένη σε κομμάτια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…