ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.
100 ml κρέμα γάλκτος.
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα.
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Αλάτι και πιπέρι.
Λίγος ζωμός κρέατος (προαιρετικά).
100 ml κρέμα γάλκτος.
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα.
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Αλάτι και πιπέρι.
Λίγος ζωμός κρέατος (προαιρετικά).
1) Σε ένα μπολ κτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει καλά. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το κονιάκ και το ανάβουμε με αναπτήρα (πολύ προσεκτικά), κρατώντας κοντά το καπάκι του σκεύους με το χέρι μας, ώστε να κλείσουμε την κατσαρόλα αν οι φλόγες υψωθούν πολύ. Μόλις εξατμιστεί το κονιάκ και σβήσει η φλόγα, προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
2) Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και την μουστάρδα και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τον ζωμό (αν χρησιμοποιήσουμε) και ζεσταίνουμε την σάλτσα σε δυνατή φωτιά, για 1 ½ λεπτό.
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΒΟΔΙΝΟ, ΛΕΠΤΟΚΟΜΜΕΝΟ ΦΙΛΕΤΟ.
2) Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και την μουστάρδα και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τον ζωμό (αν χρησιμοποιήσουμε) και ζεσταίνουμε την σάλτσα σε δυνατή φωτιά, για 1 ½ λεπτό.
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΒΟΔΙΝΟ, ΛΕΠΤΟΚΟΜΜΕΝΟ ΦΙΛΕΤΟ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…