ΓΙΑ 5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ.
8 μεγάλες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (περίπου 2 κιλά).
2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (300 Γρ. περίπου).
½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ξίδι.
1 κουτάλι της σούπας πελτέ τομάτας.
1 κουταλία του γλυκού σπόρους μαύρου πιπεριού.
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι.
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.
6 σκελίδες σκόρδο.
1 φύλλο δάφνης.
8 μεγάλες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (περίπου 2 κιλά).
2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (300 Γρ. περίπου).
½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ξίδι.
1 κουτάλι της σούπας πελτέ τομάτας.
1 κουταλία του γλυκού σπόρους μαύρου πιπεριού.
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι.
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.
6 σκελίδες σκόρδο.
1 φύλλο δάφνης.
1) Βάζετε σε ένα βαμβακερό σακουλάκι το πιπέρι, τη δάφνη και τις σκελίδες του σκόρδου.
2) Βάζετε το σακουλάκι σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με τις τομάτες και τα κρεμμύδια.
3) Βράζετε σε ανοιχτή κατσαρόλα για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
4) Βγάζετε το σακουλάκι και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
5) Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε καλά. Βράζετε για 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλετε.
6) Διατηρείτε τη σάλτσα κέτσαπ σε αποστειρωμένα μπουκάλια στο ψυγείο για 6 μήνες περίπου.
2) Βάζετε το σακουλάκι σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με τις τομάτες και τα κρεμμύδια.
3) Βράζετε σε ανοιχτή κατσαρόλα για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
4) Βγάζετε το σακουλάκι και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
5) Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε καλά. Βράζετε για 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλετε.
6) Διατηρείτε τη σάλτσα κέτσαπ σε αποστειρωμένα μπουκάλια στο ψυγείο για 6 μήνες περίπου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…