
4 πολύ μεγάλες πατάτες, μακρόστενου σχήματος καλά πλυμένες και τριμμένες με το σύρμα της κουζίνας.
250 Γρ. διάφορα καλλιεργημένα μανιτάρια.
150 Γρ. τυρί εμμεντάλ τριμμένο στον τρίφτη.
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
1 φλιτζάνι τριμμένο εμμεντάλ για το πασπάλισμα.
Λίγο μοσχοκάρυδο.
Αλάτι και πιπέρι.

1) Παίρνουμε τις καλά πλυμένες πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά της ώρας. Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα μαχαίρι κόβουμε από πάνω μια φέτα σαν καπάκι και τις αδειάζουμε προσεχτικά με ένα κουταλάκι του γλυκού.
2) Κάνουμε την σάρκα τους πουρέ με ένα πιρούνι και τον φυλάμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα φυιλάμε και αυτά σε ένα μπολ.
3) Μέσα στο μπολ που φυλάξαμε τον πουρέ, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, λίγο μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και τα σουρωμένα μανιτάρια. Γεμίζουμε με το μείγμα τις πατάτες και τις ξεχειλίζουμε ώστε να σχηματισθεί ένα βουναλάκι.
4) Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° βαθμούς. Βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά και μέχρι να σχηματισθεί πάνω τους μια χρυσή κρούστα.
2) Κάνουμε την σάρκα τους πουρέ με ένα πιρούνι και τον φυλάμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα φυιλάμε και αυτά σε ένα μπολ.
3) Μέσα στο μπολ που φυλάξαμε τον πουρέ, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, λίγο μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και τα σουρωμένα μανιτάρια. Γεμίζουμε με το μείγμα τις πατάτες και τις ξεχειλίζουμε ώστε να σχηματισθεί ένα βουναλάκι.
4) Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° βαθμούς. Βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά και μέχρι να σχηματισθεί πάνω τους μια χρυσή κρούστα.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…