* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΚΑΠΑΜΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΕ ΑΡΝΙ

ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό ξρέας από αρνί, μπούτι ή ωμοπλάτη, κομμένο σε μικρές μερίδες.
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.
½ φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο.
1 μεγάλη τομάτα πολτοποιημένη.
1 μεγάλο ολόκληρο κρεμμύδι.
5 γαρύφαλλα.
1 κομμάτι σέλινο.
1 καρότο.
1 ξυλάκι κανέλα.
Αλάτι και πιπέρι.
½ λεμόνι για τον χυμό του.

1) Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το περιχύνετε με το λεμόνι. Το αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο. Σ' ένα βαθύ και φαρδύ τηγάνι βάζετε το βούτυρο έως ότου να ζεσταθεί καλά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ροδίζετε το κρέας σιγά-σιγά απ' όλες τις πλευρές. Το βάζετε στην άκρη και το διατηρείτε ζεστό.
2) Στο βούτυρο στο οποίο ροδίσατε το κρέας ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα για να μη σβωλιάσει. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε αμέσως την τομάτα και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά. Η σάλτσα είναι έτοιμη.
3) Στην συνέχεια τοποθετείτε το κρέας σε μια κατσαρόλα. Στο μεταξύ τοποθετείτε το κρέας σε μια κατσαρόλα. Στο κέντρο και ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος τοποθετείτε το κραμμύδι (ολόκληρο) πάνω στο οποίο έχετε καρφώσει τα γαρύφαλλα. Προσθέτετε το καρότο κομμένο στα τέσσερα, το σέλινο, ένα ξυλάκι κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
4) Αφού σουρώσετε τη σάλτσα την αδειάζετε πάνω στο κρέας και την ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα, ώστε να «πέσει» πάνω στο κρέας και στα λαχανικά.
5) Προσθέτετε ένα ακόμη φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε καλά με το καπάκι και σιγοβράζετε το φαγητό για 45-50 λεπτά, χωρίς να το ξεσκεπάσετε.


Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic