* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΜΙΛΦΕΙΓ ΤΟΜΑΤΑΣ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΓΑΥΡΟ.
20-25 γεύροι, μετρίου μεγέθους.
½ φλιτζάνι ξίδι καλής ποιότητας (από κρασί ή μήλο).
Ο χυμός από 2 λεμόνια.
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Αλάτι.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΟΜΑΤΑΣ.
4 μεγάλες ώριμες σφικτές τομάτες.
500 Γρ. στραγγιστό γιαούρτι.
1 ματσάκι άνηθο.
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια.
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
2 κουταλιές του γλυκού σάλτσα σόγιας.
Αλάτι και πιπέρι.
Λίγο ξερό θυμάρι.
Λίγη ξερή ρίγανη.

1) Ετοιμάζουμε τους γαύρους: πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα ψάρια. Αφαιρούμε τα κεφάλια, μαζί με την ραχοκοκαλιά, και χωρίζουμε τα καθαρισμένα ψάρια σε φιλετάκια, τα οποία αλατίζουμε καλά. Τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα και τα περιχύνουμε με το ξίδι, το χύμο του λεμονιού και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε την πιατέλα και αφήνουμε τα φιλέτα του γαύρου να μαριναριστούν για τουλάχιστον 12 ώρες.
2) Ετοιμάζουμε τα μιλφέιγ τομάτας: ξεπλένουμε τις τομάτες με νερό και τις σουπίζουμε καλά. Κόβουμε την κάθε μια σε 2 οριζόντια κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι, ενώ στη συνέχεια τα ραντίζουμε με 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο.
3) Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αφού πρώτα τα πλύνουμε και τα στραγγίσουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι, λίγη ρίγανη, θυμάρι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη σάλτσα σόγιας.
4) Για να συναρμολογήσουμε το μιλφέιγ: τοποθετούμε τις φέτες της τομάτας τη μια πάνω στην άλλη, ώστε να ξανασχηματίσουμε τις τομάτες όπως ήταν πριν κοπούν. Ενδιάμεσα τοποθετούμε στρώσεις γιαουρτιού και μαριναρισμένου γαύρου. Τέλος, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λίγη σάλτσα σόγιας. Σερβίρουμε με μια σαλάτα που ετοιμάζουμε με γαύρο, φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο.


Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic