* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ
1 ½ κιλό κολοκύθια ή κίτρινη γλυκοκολοκύθα.
4 μέτρις πατάτες.
1 κιλό μανούρι ή μυζήθρα ξινή μαλακιά.
½ κιλό σκληρή φέτα τριμμένη.
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη γραβιέρα γλυκιά.
1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι σουρωτό.
2 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες.
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο.
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι.
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι.
Αλάτι και πιπέρι.

1) Κόβετε τα κολοκύθια και τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τις αλατίζετε. Τα αφήνετε για 10-15 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους και τις στραγγίζετε καλά. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες, το δυόσμο την μισή ποσότητα από τα τυριά (που έχετε ήδη αναμείξει), το ελαιόλαδο, το πιπέρι και 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι. Ανακατεύετε ζωηρά με το χέρι για να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
2) Λαδώνετε ελαφρά το ταψί, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και απλώνετε το παραπάνω μίγμα με μια σπάτουλα. Στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά και πασπαλίζετε με το αλεύρι που σας έχει περισσέψει και το σουσάμι.
3) Ψήνετε στους 200° βαθμούς για 40 λεπτά. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμα 35 λεπτά στους 150° βαθμούς.
4) Σερβίρετε το μπουρέκι σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο.


Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic