* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

½ πακ.φύλλο κρούστας.
1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη από τη φλούδα και τους σπόρους.
500 γρ. φέτα σκληρή πικάντικη κομματιασμένη.
200 γρ.κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
6 αυγά.
100ml κρέμα γάλακτος.
2-3 κ.σ.σιμιγδάλι χοντρό ή αλεύρι.
100 γρ.λιωμένο βούτυρο.
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αρκετό αλάτι.
Πιπέρι.

1) Τρίβετε την κολοκύθα σε χοντρό τράφτη και τη βάζετε σε σουρωτύρι με λίγο αλάτι. Πιέζετε με τις παλάμες για να φύγουν τα υγρά και αφήνετε στο σουρωτήρι 30'. Κατόπιν την στίβετε πάλι καλά και τη βάζετε σε ένα μπωλ.
2) Προσθέστε τα 2/3 από την κεφαλογραβιέρα, τη φέτα, το σιμιγδάλι, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα και μαζί με τον μαϊντανό τα προσθέτετε στα τυριά. Ανακατεύετε καλά.Το μίγμα δεν πρέπει να είναι νερουλό.
3) Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε τα μισά φύλλα, αλείφοντας το κάθε ένα με το βούτυρο. Απλώστε πάνω την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και μετά το μίγμα τυριών και κολοκύθας. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ενώνετε τα φύλλα στις άκρες, αφού τα κολλήσετε με λίγο νερό και τα στρέφετε προς τα μέσα για να σχηματίσουν κόθρο. Ψήνετε τη πίτα 50' στους 200° μέχρι να ροδίσει.
Αντί για φύλλο κρούστας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δύο φύλλα κουρού.



Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic