½ λίτρο γάλα.
100 Γρ. ζάχαρη.
75 Γρ. ρυζάλευρο.
½ λεμόνι για την φλούδα του.
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα.
50 Γρ. κουβερτούρα τριμμένη.
1) Διαλύετε το ρυζάλευρο με λίγο κρύο γάλα σε μια κατσαρόλα. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιποο γάλα μαζί με την ζάχαρη για να λιώσει. Ρίχνετε το γάλα σιγά-σιγά πάνω στο ρυζάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Ρίχνετε την φλούδα λεμονιού και ψήνετε το μέιγμα ώσπου να γίνει σφιχτό σαν μπεσαμέλ.
2) Πετάτε την φλούδα λεμονιού και ρίχνετε την κρέμα σε βρεγμένη φόρμα. Αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες. Ξεφορμάρετε το ασπροφάι σε πιατέλα και το πασπαλίζετε με την κανέλα και την τριμμένη σοκολάτα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…