* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.
170 Γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
4 αυγά.
1 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
100 ml ηλιέλαιο.
120 ml γάλα.
100 Γρ. τριμμένη γραβιέρα.
200 Γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κυβάκια.
40 Γρ. ξερό εστραγκόν.
1 εσαλόι.
1 κουταλάκι του γλυκού ολόκληρους κόκκους από κόκκινο πιπέρι.
Αλάτι.
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το εσαλότ, ψιλοκομμένο. Νοστιμίζουμε με αλάτι και το κόκκινο πιπέρι και προσθέτουμε το εστραγκόν και το κοτόπουλο, αφήνοντας το μείγμα να σοταριστεί για 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
2) Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε καλά με το σύρμα και προσθέτετε το αλεύρι, το γάλα και το μπέικιν πάουντερ. Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα και την τριμμένη γραβιέρα. Μεταφέρουμε στο μπολ το μείγμα του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά.
3) Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, ελαφρά βουτυρωμένη, και ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.


Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…