* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ

undefined
undefined
ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ.
500 Γρ. τραχανά γλυκό.
2 λίτρα φρέσκο γάλα.
10 αυγά.
200 Γρ. βούτυρο.
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο.
Αλάτι και πιπέρι.
Λίγη κανέλα σε σκόνη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ.
500 Γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Λίγο αλάτι.
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
2) Ετοιμάζουμε μια μέτρια ζύμη με το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι. Την δουλεύουμε καλά και την ανοίγουμε με τον πλάστη, σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Τη χωρίζουμε σε 2 λεπτούς δίσκους με διάμετρο 26 εκατοστών.
3) Ετοιμάζουμε την γέμιση: ρίχνουμε τον τραχανά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το γάλα και τον αφήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά. Κατόπιν, τα προσθέτουμε στο μείγμα του τραχανά, μαζί με βούτυρο και τον άνηθο. Νοστιμίζουμε με το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
4) Βουτυρώνουμε ελαφρά τα τοιχώματα και την βάση από ένα ταψί, λίγο μικρότερο από τα φύλλα. Απλώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί, προσέχοντας να καλύψουμε τα τοιχώματα και να περισεύει το φύλλο από το χείλος του ταψιού. Από πάνω απλώνουμε το άλλο φύλλο, με τον ίδιο τρόπο και το βουτυρώνουμε και αυτό. Κατόπιν αδειάζουμε το μείγμα του τραχανά που έχουμε ετοιμάσει. Γυρίζουμε τις άκρες από τα φύλλα που προεξέχουν και τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο.
5) Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει η γέμιση. Σερβίρουμε την πίτα χλιαρή, πασπαλίζουμε με κανέλα σκόνη.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic