* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.
1 κιλό αρνάκι μπούτι κομμένο σε παραλληλόγραμμο κομμάτι πάχους ½ εκατοστό.
50 Γρ. κόκκινη γλυκία πιπεριά.
50 Γρ. μακρόστενη πιπεριά.
100 Γρ. πράσα.
100 Γρ. φινόκιο.
Σπορέλαιο.
300 Γρ. μπόλια αρνιού, μουσκεμένη για 1 ½ ώρα σε νερό.
Αλάτι και πιπέρι.
Σάλτσα (βλ.
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΙΑ).
1) Πλένουμε καλά τις πιπεριές, τα πράσα και το φινόκιο, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τα σοτάρουμε με καυτό σπορέλαιο για μερικά λεπτά, μέχρι να μαραθούν, και τα τοποθετούμε κατά μέρος.
2) Πλένουμε καλά το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε. Το απλώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια και στρώνουμε σε όλο το μήκος του τα λαχανικά που έχουμε σοτάρει. Τυλίγουμε το φιλέτο σε ρολό, στη συνέχεια το τυλίγουμε στη μπόλια, καλά στραγγισμένη. Και το δένουμε σφικτά με σπάγγο, για να μην ανοίξει.
3) Ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο σε ένα τηγάνι ή μεγάλη κατσρόλα και σοτάρουμε το ρολό καλά, για να ροδίσει από όλες τις μεριές. Το διατηρούμε κατά μέρος ζεστό.
4) Ετοιμάζουμε την σάλτσα (βλ.
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΙΑ).
5) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε το ρολό του αρνιού, περιχύνουμε με τη σάλτσα (βλ.
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΙΑ) που έχουμε ετοιμάσει και βράζουμε το φαγητό για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το φαγητό συνοδεύεται, ιδανικά με βρασμένο πλιγούρι.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic