* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

600 γρ.σπανάκι.
400 γρ.λαζάνια.
200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο άπαχο.
100 γρ.ζαμπόν ψιλοκομμένο.
70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη.
150 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα.
20 γρ.βούτυρο.
1 κρεμμύδι.
1 κ.σ.πελτέ ντομάτας.
1 αυγό χτυπημένο.
50 γρ.ροκφόρ.
80 γρ.έμμενταλ τριμμένο.
100ml κρέμα γάλακτος.
3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Αλατοπίπερο.
1) Σοτάρετε στο λάδι τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, αφού το ψιλοκόψετε, και τον κιμά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε τον πελτέ διαλυμμένο σε λίγο νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 40'.
2) Ζεματάτε 6' το σπανάκι σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε. Το αναμειγνύετε με τη μισή παρμεζάνα, το ζαμπόν, το ροκφόρ, αφού το λιώσετε με το πιρούνι, το αυγό και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε καλά.
3) Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και βάζετε μια στρώση λαζάνια. Απλώνετε μια στρώση κιμά, πασπαλίζετε με παρμεζάνα, ξαναβάζετε μια στρώση λαζάνια και κατόπιν σπανάκι.
4) Συνεχίζετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Απλώνετε από πάνω με το έμμενταλ, στο οποίο έχετε προσθέσει την κρέμα γάλακτος. Ψήνετε στους 180° μέχρι να κάνει κρούστα.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic