* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

4 αγκινάρες φρέσκιες.
½ λίτρο μπεσαμέλ.
50 Γρ. βούτυρο και λίγο ακόμη για το άλειμμα του σκεύους.
1 λεμόνι.
½ κουταλιά της σούπας γαλέτα τριμμένη.
½ ποτήρι άσπρο κρασί.
½ φλιτζάνι του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη.
3 αυγά.
Αλάτι και πιπέρι.
1) Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κρατάμε μόνο το εσωτερικό τους μαλακό μέρος. Τις κόβετε φέτες και τις ρίχνετε σε νερό, όπου έχετε στίψει το λεμόνι.
2) Τις σουρώνετε καλά και τις βάζετε να ψηθούν με 30 Γρ. βούτυρο σε τηγάνι για 15 λεπτά προσθέτοντας λίγο-λίγο το κρασί. Τις πολτοποιείτε στο μίξερ.
3) Ανακατεύετε τη μπεσαμέλ με τις λιωμένες αγκινάρες, το τυρί, τους κρόκους έναν-έναν, αλάτι και πιπέρι.
4) Χτυπάτε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μείγμα προσεχτικά, ανακατεύοντας από πάνω προς τα κάτω με μια σπάτουλα.
5) Ρίχνετε το μείγμα σε μια ειδική φόρμα για σουφλέ βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με γαλέτα.
6) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40 περίπου λεπτά και σερβίρετε αμέσως.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic