
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο.
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα.
Λίγο αλάτι.
Βανίλια.
2 κουτιά Morfat Creamy.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
300 Γρ. φρέσκες φράουλες.
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
8 μπισκότα παγωτού.

1) Αναμειγνύετε το ζαχαρούχο γάλα με το φρέσκο γάλα και προσθέτετε το αλάτι και την βανίλια. Αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη του ψυγείου έως ότου παγώσει. Χτυπάτε στο μίξερ το Morfat, αρχικά στην πολύ χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά και κατόπιν στην πιο δυνατή ταχύτητα για άλλα 5 λεπτά, ώσπου να γίνει πολύ αφράτο μείγμα.
2) Βγάζετε το μείγμα από την κατάψυξη, το κομματιάζετε, σκάβοντας το με πιρούνι, και το χτυπάτε με το μίξερ, ώσπου να αφρατέψει. Προσθέτετε το Morfat, ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα και βάζετε το παγωτό σε ειδικό δοχείο. Το αφήνετε στην κατάψυξη για 5 ώρες για να παγώσει.
3) Ετοιμάζετε το σιρόπι για το γαρνίρισμα ως εξής: καθαρίζετε τις φράουλες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Σερβίρετε μπάλες παγωτού σε ποτήρια. Περιχύνετε με το σιρόπι φράουλας και γαρνίρετε με τα μπισκότα παγωτού και μια φράουλα.
2) Βγάζετε το μείγμα από την κατάψυξη, το κομματιάζετε, σκάβοντας το με πιρούνι, και το χτυπάτε με το μίξερ, ώσπου να αφρατέψει. Προσθέτετε το Morfat, ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα και βάζετε το παγωτό σε ειδικό δοχείο. Το αφήνετε στην κατάψυξη για 5 ώρες για να παγώσει.
3) Ετοιμάζετε το σιρόπι για το γαρνίρισμα ως εξής: καθαρίζετε τις φράουλες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Σερβίρετε μπάλες παγωτού σε ποτήρια. Περιχύνετε με το σιρόπι φράουλας και γαρνίρετε με τα μπισκότα παγωτού και μια φράουλα.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…