
½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο.
2/3 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλή ζάχαρη.
1 αυγό.
½ κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο.
2.½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
180 Γρ. μαρμελάδα βατόμουρο.

1) Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αυγό και το αμυγδαλέλαιο και ανακατεύετε καλά.
2) Μέσα στο ίδιο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ανοίγετε τη ζύμη πάνω σε επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με αλεύρι και την κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια, με ειδική φόρμα κοπής για κουλουράκια. Ανοίγετε στο κέντρο τους μια μικρή τρύπα.
3) Τα τοποθετείτε σε ρηχό τάψι, το οποίο έχετε αλείψει με λάδι και τα ψήνετε στους 190° βαθμούς για 15-20 λεπτά. Μόλις κρυώσουν, τα ενώνετε ανά ζεύγη, τοποθετώντας ανάμεσα τους μαρμελάδα βατόμουρο.
2) Μέσα στο ίδιο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ανοίγετε τη ζύμη πάνω σε επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με αλεύρι και την κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια, με ειδική φόρμα κοπής για κουλουράκια. Ανοίγετε στο κέντρο τους μια μικρή τρύπα.
3) Τα τοποθετείτε σε ρηχό τάψι, το οποίο έχετε αλείψει με λάδι και τα ψήνετε στους 190° βαθμούς για 15-20 λεπτά. Μόλις κρυώσουν, τα ενώνετε ανά ζεύγη, τοποθετώντας ανάμεσα τους μαρμελάδα βατόμουρο.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…