* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ

600 Γρ. αλεύρι.
1 πρέζα αλάτι.
600 Γρ. αμύγδαλα.
60 Γρ. βούτυρο.
½ κουτάλι του γλυκού κανέλα.
160 Γρ. ζάχαρη.
2 κουταλιές της σούπας βανίλια extract.
Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
1) Σε ένα μίξερ χτυπάτε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη -ενώ κρατάτε στην άκρη 2 κουταλιές της σούπας για το αλεύρι- την κανέλα, τη βανίλια και το βούτυρο και δουλεύετε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα ομοιογενές. Με τα χέρια πλάθετε πολλούς κυλίνδρους σε σχήμα δάχτυλου. Ανακατεύετε το αλεύρι με λίγο αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη που έχετε φυλάξει και προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να πάρετε μια ζύμη σφιχτή. Την καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε για μισή ώρα να φουσκώσει.
2) Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβετε σε τετράγωνα, τόσα, όσα κυλινδράκια θέλετε να φτιάξετε από την ζύμη αμυγδάλου. Τυλίγετε κάθε τετράγωνο, δίνοντας σχήμα μισοφέγγαρου, τοποθετείτε σε ταψί, καλυμμένο με ζρτί φούρνου και ψήνετε στους 180° C για 20 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσουν, πασπαλίζετε τα γλυκά με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic