1200 Γρ. αμυγδαλόψυχα.
15 ασπράδια αυγών και 1 κρόκο (προαιρετικά).
640 Γρ. ζάχαρη.
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο πολύ καλής ποιότητας.
Λίγο ξύσμα λεμονιού.
Αμύγδαλα εφιλέ.
Μαρμελάδα βερίκοκο.
15 ασπράδια αυγών και 1 κρόκο (προαιρετικά).
640 Γρ. ζάχαρη.
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο πολύ καλής ποιότητας.
Λίγο ξύσμα λεμονιού.
Αμύγδαλα εφιλέ.
Μαρμελάδα βερίκοκο.
1) Αφαιρείτε τη φλούδα από τα αμύγδαλα αφού πρώτα τα βράσετε για λίγο στο νερό και τα σουρώσετε. Κατόπιν τα αλέθετε σε σκόνη. Προσθέτετε τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα με ζάχαρη και αν η ζύμη γίνει σφιχτή και τον κρόκο. Τέλος ενσωματώνετε το βούτυρο και το ξύσμα του λεμονιού.
2) Παίρνετε κομματάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και φτιάχνετε μπαλάκια. Τα πλάθετε ή στρογγυλά χοντρά μπισκότα ή μακρουλά και τα πασπαλίζετε με αμύγδαλα εφιλέ. Τα ψήνετε στους 180° βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Ενώνετε τα αμυγδαλωτά ανά δύο βάζοντας ανάμεσα μαρμελάδα.
2) Παίρνετε κομματάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και φτιάχνετε μπαλάκια. Τα πλάθετε ή στρογγυλά χοντρά μπισκότα ή μακρουλά και τα πασπαλίζετε με αμύγδαλα εφιλέ. Τα ψήνετε στους 180° βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Ενώνετε τα αμυγδαλωτά ανά δύο βάζοντας ανάμεσα μαρμελάδα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…