ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
¼ φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο.
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βοδινό μεδούλι.
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.
2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο.
½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί.
6 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό βοδινού.
½ κουταλάκι του καφέ σαφράν, σε σκόνη.
½ φλιτζάνι του τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Αλάτι.
¼ φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο.
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βοδινό μεδούλι.
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.
2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο.
½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί.
6 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό βοδινού.
½ κουταλάκι του καφέ σαφράν, σε σκόνη.
½ φλιτζάνι του τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Αλάτι.
1) Ζεσταίνετε το ½ βούτυρο και το μεδούλι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σωτάρετε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει. Ριχνετε το ρύζι και μαγειρεύετε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το κρασί και αφού απορροφηθεί, ρίχνετε ½ φλιτζάνι ζωμό. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου ν' απορροφηθεί ο ζωμός. Συνεχίζετε να προσθέτετε ζωμό, ½ φλιτζάνι κάθε φορά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι, για 15-18 λεπτά περίπου.
2) Προσθέτετε το σαφράν και τη μισή παρμεζάνα λίγο προτού γίνει το ρύζι. Αλατίζετε. Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
3) Σερβίρετε το ριζότο με την υπόλοιπη παρμεζάνα χωριστά.
2) Προσθέτετε το σαφράν και τη μισή παρμεζάνα λίγο προτού γίνει το ρύζι. Αλατίζετε. Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
3) Σερβίρετε το ριζότο με την υπόλοιπη παρμεζάνα χωριστά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…