* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο.
½ κιλό αρνί (χωρίς κόκαλα ψιλοκομμένο).
½ κιλό χοιρινό ή μοσχάρι ψιλοκομμένο.
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη.
3 ώριμες τομάτες τριμμένες στον τρίφτη.
1 φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό.
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι νυχάκι.
1 κουταλιά τομάτας πελτέ.
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί.
Λάδι για τα φύλλα.
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι.
Αλάτι και πιπέρι.
Κανέλα.
1) Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι, το ζεσταίνετε και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρετε. Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε να απορροφηθεί. Ρίχνετε τις τριμμένες τομάτες και τον τοματοπελτέ. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, κανέλα. Ανακατεύετε πολύ καλά. Αν η γέμιση είναι στεγνή ρίχνετε λίγο νερό και αμέσως μετά το ρύζι. Ανακατεύετε πολύ καλά και σβήνετε την φωτιά.
2) Απλώνετε στη βάση ενός ταψιού δύο χωριάτικα φύλλα, αφού τα λαδώσετε ένα-ένα. αδειάζετε μέσα όλη την γέμιση. Όσο φύλλο περισσεύει γύρω από το ταψί το γυρίζετε προς τα μέσα (να ακουμπάει πάνω στην γέμιση) και από πάνω βάζετε άλλα δύο φύλλα λαδωμένα καλά. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια με ένα μαχαίρι.
3) Ψήνετε στο φούρνο σας στους 180° C στη δέυτερη θέση από κάτω. Σκεπάζετε την πίτα με αλουμινόχαρτο για ½ ώρα. Το αφαιρείτε και ψήνετε για 15 λεπτά ακόμη.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic