ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό φρέσκες γαρίδες.
100 Γρ. κασέρι τριμμένο.
100 Γρ. γκούντα τριμμένο.
100 ml κρέμα γάλακτος.
1 φακελάκι φρυγανιά τριμμένη.
1 ½ λίτρο γάλα.
3 κουταλιές της σούπας άνηθο.
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος.
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Αλάτι και πιπέρι.
1 κιλό φρέσκες γαρίδες.
100 Γρ. κασέρι τριμμένο.
100 Γρ. γκούντα τριμμένο.
100 ml κρέμα γάλακτος.
1 φακελάκι φρυγανιά τριμμένη.
1 ½ λίτρο γάλα.
3 κουταλιές της σούπας άνηθο.
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος.
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Αλάτι και πιπέρι.
1) Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς. Προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να δέσει καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα, ρίχνετε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
2) Βράζετε τις γαρίδες, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε εκτός από πέντε που τις αφήνετε ολόκληρες. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχετε αλείψει με βούτυρο ρίχνετε λίγη φρυγανιά τριμμένη. Ρίχνετε το μείγμα, τις κομμένες γαρίδες και ανακατεύετε πολύ καλά.
3) Τέλος παίρνετε τις ολόκληρες γαρίδες και τις γαρνίρετε πάνω από το μείγμα. Ψήνετε τις γαρίδες με το μείγμα στο φούρνο στους 180° βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τις γαρίδες αφού τις πασπαλίσετε με άνηθο.
2) Βράζετε τις γαρίδες, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε εκτός από πέντε που τις αφήνετε ολόκληρες. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχετε αλείψει με βούτυρο ρίχνετε λίγη φρυγανιά τριμμένη. Ρίχνετε το μείγμα, τις κομμένες γαρίδες και ανακατεύετε πολύ καλά.
3) Τέλος παίρνετε τις ολόκληρες γαρίδες και τις γαρνίρετε πάνω από το μείγμα. Ψήνετε τις γαρίδες με το μείγμα στο φούρνο στους 180° βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τις γαρίδες αφού τις πασπαλίσετε με άνηθο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…