
30 Γρ. βούτυρο.
1 πολύ γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι.
½ λίτρο ζωμό κουρ μπουγιόν (ή κύβο λαχανικών διαλυμένο σε νερό).
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή 1 κρόκο αυγού.

1) Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Ρίχνετε το ζωμό κουρ μπιγιόν ή τον κύβο λαχανικών που έχετε διαλύσει σε ½ λίτρο νερό και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
2) Αφήνετε σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Μετά προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή εκτός φωτιάς, ένα κρόκο αυγού.
2) Αφήνετε σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Μετά προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή εκτός φωτιάς, ένα κρόκο αυγού.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…