ΓΙΑ 450 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ
450 Γρ. μήλα Bramley.
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού γλυκό μηλίτη.
½ κουταλάκι του καφέ ξίδι από μηλίτη.
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
2 καρφάκια γαρίφαλο.
Μερικά κλωνάρια φρέσκο θυμάρι.
1 κουταλιά της σούπας μέλι.
2 κουταλάκια του καφέ μουστάρδα Ντιζόν.
450 Γρ. μήλα Bramley.
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού γλυκό μηλίτη.
½ κουταλάκι του καφέ ξίδι από μηλίτη.
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
2 καρφάκια γαρίφαλο.
Μερικά κλωνάρια φρέσκο θυμάρι.
1 κουταλιά της σούπας μέλι.
2 κουταλάκια του καφέ μουστάρδα Ντιζόν.
1) Ξεφλουδίζετε τα μήλα και αφαιρείτε την καρδιά και τους σπόρους. Τα τοποθετείτε σε ένα σκεύος μαζί με τον μηλίτη, το ξίδι, το βούτυρο, τα γαρίφαλα και το θυμάρι. Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ή ώσπου τα μήλα να μαλακώσουν και να γίνουν πολτός, ανακατεύοντας περιστασιακά. Δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε τη σως ώσπου να εξατμισθούν τα υγρά.
2) Αφαιρείτε τα γαρίφαλα και το θυμάρι και προσθέτετε το μέλι και τη μουστάρδα, χτυπώντας το μείγμα. Δοκιμάζετε και προσθέτετε, αν χρειάζετε και άλλο μέλι.
2) Αφαιρείτε τα γαρίφαλα και το θυμάρι και προσθέτετε το μέλι και τη μουστάρδα, χτυπώντας το μείγμα. Δοκιμάζετε και προσθέτετε, αν χρειάζετε και άλλο μέλι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…