* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΓΙΑ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ
120 Γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια.
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί.
½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμούς από ψημένο κρέας.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό βοδινού φρέσκο ή από κύβο.
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο θρυμματισμένο.
1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο Tabasco.
Αλάτι (με πολύ προσοχή αν ο ζωμός είναι αλμυρός).
1) Αφήνετε τα δαμάσκηνα να μαριναριστούν μέσα στο καρασί για 24 ώρες τουλάχιστον. Τα βγάζετε και τα κρατάτε.
2) Ζεσταίνετε τους χυμούς από το κρέας μαζί με το ελαιόλαδο και διαλύετε μέσα το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι.
3) Προσθέτετε τον ζωμό βοδινού, τα δαμάσκηνα και το δενδρολίβανο και βράζετε την σάλτσα μέχρι να σωθεί στο 1/3 της αρχικής ποσότητας. Προσθέτετε Tabasco. Ελέγχετε για αλάτι και σερβίρετε την σάλτσα ζεστή.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…