1 μικρό αστακό.
1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό.
1 ποτήρι του κρασιού ξίδι.
2 κουταλιές της σούπας λάδι.
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.
Αλάτι και πιπέρι.
1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό.
1 ποτήρι του κρασιού ξίδι.
2 κουταλιές της σούπας λάδι.
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.
Αλάτι και πιπέρι.
1) Ξεπλένουμε καλά τον αστακό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό με το χοντρό αλάτι και το ξίδι, το αφήνουμε να βράσει και ρίχνουμε μέσα τον αστακό με το κέλυφος προς τα κάτω. Το αφήνουμε να βράσει για 15-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη.
2) Τον βγάζουμε σε μια πιατέλα και τον κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αν έχει αυγά, τα χτυπάμε στο μίξερ με το λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Με αυτήν την σάλτσα αυτήν περιχύνουμε την ψίχα του αστακού.
3) Αν δεν έχει αυγά, τον περιχύνουμε μόνο με λαδολέμονο.
2) Τον βγάζουμε σε μια πιατέλα και τον κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αν έχει αυγά, τα χτυπάμε στο μίξερ με το λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Με αυτήν την σάλτσα αυτήν περιχύνουμε την ψίχα του αστακού.
3) Αν δεν έχει αυγά, τον περιχύνουμε μόνο με λαδολέμονο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…