* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΕΜΠΑΛ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό αρνάκι (σπάλα).
300 Γρ. μακαρόνια χοντρά παστίτσιου.
1 πακέτο βούτυρο.
1 φλιτζανάκι του καφέ άσπρο κρασί.
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
½ κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο.
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού γάλα.
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
2 φλιτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο ανάμικτα (γραβιέρα, καεφαλογραβιέρα, κασέρι).
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα.

1) Βράζετε το αρνάκι σε κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό για 45 λεπτά περίπου.
2) Βράζετε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε χωρίς να ξεπλύνετε. Τα απλώνετε σε πετσέτα κουζίνας ή σε αλουμινόχαρτο και τα σκεπάζετε.
3) Εντωμεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Ξεκοκκαλίζετε το κρέας. Το σωτάρετε με μια κουταλιά βούτυρο, το σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, το βασιλικό και το αφήνετε στην φωτιά ώσπου να πιεί τα υγρά του.
4) Ετοιμάζετε ελαφριά μπεσαμέλ, λιώνετε μια κουταλιά βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Ρίχνετε το γάλα σταδιακά ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να πήξει ελαφρά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνετε ένα φλιτζάνι τυρί, αυγά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
5) Αλείφετε σε πάγια στρώση μια φόρμα ημισφαιρική μεταλλική ή πυρέξ με το υπόλοιπο βούτυρο. Αρχίζοντας με ένα μακαρόνι το τυλίγετε κυκλικά από το κέντρο της φόρμας και συνεχίζετε έτσι (το ένα μακαρόνι μετά το άλλο) ώσπου να στρώσετε όλη την φόρμα. Βάζετε τη φόρμα για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει το βούτυρο και να μπορέσει να συγκρατήσει τα μακαρόνια.
6) Κόβετε τα υπόλοιπα μακαρόνια σε κομμάτια και τα ανακατεύετε με το κρέας. Προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί και ανακατεύετε. Βγάζετε την φόρμα από το ψυγείο, αλείφετε τα τοιχώματα της στρωμένης με τα μακαρόνια φόρμας με την μισή ποσότητα μπεσαμέλ. Βάζετε μέσα την γέμιση και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πιέζετε στην επιφάνεια ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόχαρτο αλειμμένο με βούτυρο.
7) Βάζετε τη φόρμα σε ταψάκι με νερό στον πάτο του οποίου έχετε τοποθετήσει μια μικρή σχάρα. Ψήνετε τα μακαρόνια «τεμπάλ» 25 με 30 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200° βαθμούς.
8) Βγάζετε την φόρμα από το μπαιν μαρί, αφαιρείτε το χαρτί και αφήνετε το «τεμπάλ» να μείνει 10 περίπου λεπτά στην φόρμα προτού το βγάλετε από την φόρμα σε ζεστή πιατέλα. Κόβετε το «τεμπάλ» σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic