* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.
8 κουταλιές της σούπας ταχίνι.
½ κιλό κιμά, μοσχαρίσιο ή χοιρινό.
½ φλιτζάνι ρύζι για σούπα.
2 φρέσκα κρεμμυδάκια.
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο.
3 κλωνάρια δυόσμο.
1 λεμόνι για τον χυμό του.
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Αλάτι και πιπέρι.

1) Μισοβράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό. Το σταργγίζουμε, το βρέχουμε με κρύο νερό και το ξαναστραγγίζουμε.
2) Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κίμα, 2 κουταλιές ταχίνι, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με τα πράσινα φύλλα τους, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά. Πλάθουμε το μείγμα αυτό σε γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
3) Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1 ½ λίιτρα νερό, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα κλωνάρια του δυόσμου, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 35 λεπτά.
4) Σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο ταχίνι, προσθέτουμε 1 ποτήρι κρύο νερό και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό από τα γιουβαρλάκια, ανακατεύοντας συνεχώς, όπως κάνουμε με το αυγολέμονο.
5) Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα γιουβαρλάκια σε ατομικά πιάτα σούπας και περιχύνουμε με την σάλτσα.

Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic