* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΑΝΑΝΑΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ.
1 ώριμος ανανάς.
6 λοβοί βανίλιας.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.
6 κομματάκια από φρέσκια ρίζα τζίντζερ.
3 ολόκληροι σπόροι κόκκινου πιπεριού, κοπανισμένοι.
1 κουταλιά της σούπας σκούρο ρούμι.
125 Γρ. ακατέργαστη ζάχαρη.
2 λοβοί βανίλιας.

1) Την προηγούμενη μέρα του σερβιρίσματος χαράζουμε κατά μήκος τους 2 λοβούς της βανίλιας και στην συνέχεια τους κόβουμε στα δύο. Σε έμα μικρό σκεύους ρίχνουμε την ακατέργαστη ζάχαρη, χωρίς νερό, και την αφήνουμε να λιώσει και να καραμελώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι το χρώμα της να γίνει βαθύ κεχριμπαρένιο.
2) Στο σκεύος με την λιωμένη ζάχαρη προσθέτουμε τους κομμένους λοβούς της βανίλιας, τους σπόρους του πιπεριού, το τζίντζερ και 250 ml νερό, ώστε να σταματήσει ο βρασμός που ήδη γίνεται. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε το σιρόπι να φθάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
3) Καθαρίζουμε τον ανανά και χαράζουμε 6 λοβούς της βανίλιας κατά μήκος. Πιέζουμε τους κομμένους λοβούς στη σάρκα του ανανά και τον σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη. Τον τοποθετούμε όρθιο σε ένα βαθύ πιάτο και τον βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι την επομένη μέρα.
4) Την ημέρα του σερβιρίσματος προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230° C. Περνάμε το σιρόπι από λεπτή σήτα, για να το φιλτράρουμε, και περιχύνουμε τον ανανά μέσα σε πυρίμαχο ταψάκι. Τον ψήνουμε για 1 ώρα, ενώ στη διάρκεια του ψησίματος τον γυρίζουμε τακτικά, για να ψηθεί ομοιόμορφα από όλες τις μεριές, καταβρέχοντας τον τακτικά με το σιρόπι του ταψιού.
5) Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε τον ανανά ζεστό σε πιατέλα σερβιρίσματος και τον προσφέρουμε είτε ολόκληρο είτε κομμένο σε φέτες, περιχύνοντας τον με το σιρόπι του. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το γλύκισμα με παγωτό βανίλια ή σορμπέ ανανά. Ιδανικό συνοδευτικό είναι η σάρκα από φρούτα του πάθους.


Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic