* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΜΠΙΖΕΛΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.
2 ½ κοταλιές της σούπας βούτυρο.
1 μικρό, ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο.
450 Γρ. φρέσκο αρακά, καθαρισμένο.
1 λίτρο ζωμό βοδινού.
Αλάτι και πιπέρι.
2 φλιτζάνια μπεσαμέλ έτοιμη.

1) Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τον αρακά και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
2) Προσθέτουμε 750 ml από τον ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την τοποθετούμε κατά μέρος. Μόλις μαλακώσει ο αρακάς, περνάμε το μείγμα της κατσαρόλας από λεπτή σήτα, για να γίνει βελούδινο.
3) Το αναμειγνύουμε με την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε σχολαστικά, ώστε να γίνει ομοιόμορφο απαλό μείγμα. Αν προκύψει πολύ πυκνό, μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο ζωμό. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
4) Η σούπα είναι έτοιμη. Πριν σερβίρουμε, τη ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, την μοιράζουμε σε ατομικά πιάτα σούπας ή μπολ όσο είναι ακόμη ζεστή.


Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic