* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΓΕΜΙΣΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ

undefined
undefined
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
6 μέτριες τομάτες.
4 πιπεριές.
4 μέτριες πατάτες.
2 κολοκύθια.
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα.
½ κιλό κιμά.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
6 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αλάτι και πιπέρι.

1) Πλένετε καλά τα λαχανικά. Τα αδειάζετε από την ψύχα τους και τα αλατοπιπερώνετε. Τρίβετε στον τρίφτη του κρεμμυδιού την ψύχα από τις τομάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.
2) Σωτάρετε σε κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά με 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τον κιμά. Μόλις πιούν τα υγρά τους, προσθέτετε στην κατσαρόλα την ψύχα από τις τομάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε. Τα αφήνετε 5 έως 6 λεπτά στη φωτιά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνετε το τυρί (εκτός από λίγο που κρατάτε) και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τη γέμιση και προσθέτετε τον μαϊντανό. Δοκιμάζετε και αν χρειάζετε αλατοπιπερώνετε.
3) Γεμίζετε τα λαχανικά και τα βάζετε σε ταψί που να τα χωράει όλα, σε σειρές. Πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψήνετε 3/4 της ώρας σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°-250° βαθμούς.


Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic