* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ρεβίθια βρασμένα.
1 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι βρασμένο.
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο.
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού αλεύρι και λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα.
Αλάτι και πιπέρι.
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

1) Ρίχνετε τα ρεβίθια και το πλιγούρι στο μίξερ και λειτουργείτε την συσκευή μέχρι να πολτοποιηθούν. Ανακατεύετε τον πολτό με τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξηρά), τα μυρωδικά, το αλεύρι και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει.
2) Πλάθετε κατόπιν τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζετε τους ρεβιθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.


Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic